playwright - director - facilitator - coach

blog

Hidasta Hevostelua

Hidasta Hevostelua -ratsastusopetus toimii maalaistallissa Paimiossa.

Tässä tarina tekemisen takana:

Olipa kerran tyttö, joka rakasti hevosia. Missä oli hevosia, siellä oli hänkin. Oli ihanaa, kun sai lakaista tallin käytävää, taluttaa hevosia tarhaan, siivota karsinoita ja harjata hevosia. Painaa päänsä hevosen lämpöä vasten, vetää hengitys täyteen rauhoittavaa tuoksua ja vain olla juuri sellainen kuin sillä hetkellä oli. 

Olitko sinä tämä tyttö?

Minä olin!

Kasvoin aikuiseksi hevosia hoitaen ja ratsastaen. Aikuisena toteutin unelmani ensimmäisestä hevosesta. Koulutin sen ja rakastuin siihen. Hevonen varsoi minulle kaksi upeaa varsaa ja toi elämääni ihmeellisiä ja ihania hevosia rakastavia ihmisiä. Kultainen hevonen!

Nyt hevoseni voivat toteuttaa myös muiden aikuiseksi kasvaneiden hevostyttöjen unelmia. Millaista onkaan taas hoitaa ja harjata, olla hevosen vierellä ja tuntea sen voimakas keho ratsailta? Miten aikuinen keho toimii yhdessä ison eläimen kanssa? Miten opitaan tanssimaan yhdessä? 

Opetan hevoslähtöisesti ja positiivista pedagogiikkaa inspiraationa käyttäen aikuisille hevosten kanssa elämistä, maastakäsittelyä ja ratsastamista omilla hevosillani Paimion Hevonpäässä. Hevoseni ovat ystäviä, kouluttajia, lempeitä ja kärsivällisiä, herkkiä ja avoimia, sosiaalisia ja luotettavia. Kaikki toiminta tähtää siihen, että hevosilla ja ihmisillä on hyvä ja luottavainen olo.